Incasso in Den Haag

incasso kantoor den haagVeel bedrijven werken nog altijd volgens het principe, eerst apparaten leveren later afrekenen. U kunt dan denken aan ZZP’ers in de bouw. De werklui voeren eerst de werkzaamheden uit, en sturen u dan een factuur op. Een betalingstermijn van 14 of 30 dagen is gebruikelijk in dit geval. Sommige mensen vergeten het, anderen doen het expres. Veel ZZP’ers en bedrijven komen zo in de financiĆ«le problemen. En hiervoor zijn incassobureaus in het leven geroepen.

Uiteraard hebben deze ondernemingen ook gewoon kosten. Heeft u nog openstaande facturen? Dan is de kans reeel dat een incassobureau het afhandelt. Incasso zorgt dat de zelfstandige of het bedrijf zelf niet achter hun centen aan hoeven gaan. Vaak zult u dan meer kosten moeten afrekenen. Deze kosten zijn incasso kosten.

De extra kosten zijn natuurlijk voor u, niet voor het bedrijf dat gewoon op volgens de afspraken geleverd heeft. Dat zou wat zijn. Wilt u deze incassokosten voorkomen, betaal dan netjes de factuur volgens de betalingstermijn. Zo weet u zeker dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zo is er bijvoorbeeld het incassobureau Den Haag dan veel opdrachten afhandelt in de regio. Voorkom deze extra kosten!

Hoeveel u precies extra moet betalen is niet altijd helemaal duidelijk op voorhand te zeggen. Rekent u op een percentage van ongeveer de 10%. Dat geld had u vast beter kunnen inzetten. Mocht u het bureau ook niet willen voldoen, dan zal een deurwaarder zich ermee bezig gaan houden. De stap komt na de incasso fase. Als het daartoe komt, dan heeft de gerechtsdeurwaarder meer mogelijkheden. Zo kan een deurwaarder bijvoorbeeld beslag leggen. Daarbij kan een stuk van uw salaris worden bevroren. De problemen worden zo groter en groter. Als u in het incasso traject gewoon betaald, hoeft het zover niet te komen. In de meeste gevallen wilt u het afwenden dat u met een deurwaarder te maken krijgt.