Kenteken controle bij tweedehands auto uitvoeren

by henker

RDW kenteken checkToe aan een nieuwe auto? Als je een beetje passie hebt voor auto’s, dan ben je altijd wel aan het rondkijken naar andere auto’s. Er staat altijd wel iets te koop dat jou enorm aanspreekt. Maar natuurlijk heeft niet iedereen een passie voor auto’s. Toch hebben veel mensen een eigen auto tot hun beschikking, bij de groep die geen passie heeft voor auto’s is het simpelweg een vervoersmiddel.

Het brengt je van punt A naar punt B. Niks meer niks minder. Als je een andere auto gaat kopen wil je natuurlijk wel dat het een betrouwbare auto is en dat er geen gekke dingen mee zijn. Door het uitvoeren van een kentekencheck is dit mogelijk. Je kunt RDW gegevens vinden op Kentekencheck.nu. Je krijgt inzicht in de geschiedenis van de auto en nog veel meer.

Check altijd het kenteken!

Waarom zou je eigenlijk het kenteken checken als je een andere auto gaat kopen? Een logische vraag natuurlijk. Kijk, je gaat er natuurlijk vanuit dat een verkoper een eerlijk verhaal verteld tijdens het verkoopgesprek. Maar de feiten zijn natuurlijk van groter belang dan het verhaal van de verkoper.

Door van te voren een kenteken check uit te voeren bij het RDW, kun je een hoop problemen in de toekomst voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld zien wat het bouwjaar van de auto is. Ook wanneer de auto voor het eerst is toegelaten op de Nederlandse weg. Wat je vaak ziet bij handelaren is dat ze auto’s uit het buitenland importeren, ze hier opknappen en vervolgens weer doorverkopen met een leuke winst. Dit is natuurlijk prima. Je ziet vaak dat Duitsland een populair land is voor deze constructie. Toch wil je dit als koper waarschijnlijk wel weten. Als de verkoper dit niet vermeld in de advertentie, kun je hier vervolgens wel over in gesprek gaan. Het is belangrijk om hier wel scherp op te blijven en altijd een check te doen op basis van het kenteken. Je voorkomt een hoop ellende achteraf!