Welke makelaar uit Amsterdam verkoopt het best?

by henker

De ‘million dollar question’: welke makelaar uit Amsterdam verkoopt het best? Laten we deze vraag onderzoeken. Allereerst, zijn er ruim 1.500 makelaars Amsterdam. Om te bepalen wie van deze makelaars de beste is moeten we de definitie van ‘beste’ bepalen.

De beste verkoopmakelaar

De beste verkoopmakelaar is in jouw ogen waarschijnlijk een verkoopmakelaar die de hoogste prijs weet te regelen voor jouw huis, met daarbij ook nog eens gunstige voorwaarden. Hier kan enigszins op gestuurd worden door strategisch na te denken over de prijs waarvoor je het huis in de markt zet, de periode waarin je het huis te koop zet, de foto’s etcetera. Maar ook onderhandelingstactieken dragen hieraan bij, de ene makelaar is hier net wat beter in dan de ander.

Speelt geluk een rol?

Hoe graag we ook zouden zeggen dat geluk geen rol speelt, dat is absoluut niet het geval. Zeker in de huidige tijd zien we regelmatig dat er bizarre bedragen worden geboden op huizen. Bedragen ver boven de vraagprijs en ver boven de marktprijs, vaak door mensen die net iets te vaak naast het net hebben gevist. De verkoopmakelaar heeft hier niets mee te maken.

De beste makelaar

We zullen eerlijk zijn, wij denken dat er niet zoiets is als de beste makelaar. De beste makelaar voor jou is een makelaar die bij je past. Hoewel er zaken zijn die een kleine invloed kunnen hebben op de prijs die jij voor je huis ontvangt zal dit niet de wereld schelen. Nagenoeg iedere makelaar gebruikt dezelfde systemen om de huidige waarde van jouw huis te bepalen.

Het is vooral van belang dat er een klik is tussen jou en de makelaar, dat je goede prijsafspraken maakt en dat je van te voren verwachtingen uitspreekt. Bijvoorbeeld over snelheid van communicatie.

Hoe dan toch de juiste kiezen?

Dat er geen beste makelaar is betekent niet dat je zomaar iedere makelaar zou moeten kiezen. Het is helaas zo dat iedereen makelaar kan worden, het is geen beschermde titel. Er zijn zeker makelaars die je zou moeten vermijden. Het team van Huizenmarkt helpt je graag met het kiezen van de juiste makelaar.